Home

Nieuws 1 reactie

Brussel: slachtpremie voor melkvee toegestaan

De Europese Commissie staat regelingen toe, waarbij melkvee door middel van een slachtpremie versneld uit productie wordt gehaald. Dat blijkt uit antwoorden die plaatsvervangend directeur-generaal Joost Korte van het directoraat landbouw van de Europese Commissie heeft gegeven aan Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

Schreijer-Pierik stelde vorige week tijdens een parlementair overleg tussen de Europese Commissie en de landbouwcommissie van het Europees parlement vragen over de slachtpremie, die onderdeel uitmaakt van de ideeën van LTO Nederland voor de inzet van de Europese gelden om de zuivelcrisis te bestrijden.

Premie doorbetalen

In een persoonlijk bericht van Korte aan Schreijer staat dat de Europese Commissie toestaat de vrijwilig gekoppelde steun (een premie die in Nederland niet meer bestaat) door te betalen, ook als het bijbehorende vee is verkocht of geslacht.

In het Europese pakket zit geen slachtpremie, maar "natuurlijk is het wel mogelijk dat Nederland, uit haar nationale enveloppe van €22,9 miljoen, een slachtpremie invoert", aldus Korte. "Ik weet niet of Nederland dit inderdaad van plan is, maar het is zeker wel een optie die men heeft."

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.