Home

Nieuws

Boerinnen zaterdag in het zonnetje

Morgen, zaterdag 10 september, is het Dag van de Boerin. Het blijft niet alleen bij complimenten geven. Voor het eerst worden cadeaus uitgewisseld.

Boerinnen staan veel te veel op de achtergrond. De vrouw naast de boer mag wel wat meer aandacht krijgen. Een boerenbedrijf runnen boer en boerin samen. Daar moet een speciale dag voor komen, vond Gerda Briene uit Wierden 3 jaar geleden.

'Een boer functioneert beter als de boerin goed functioneert'.

De Dag van de Boerin. Het werd de tweede zaterdag in september. "Een boer functioneert beter als de boerin goed functioneert", is haar motto. Wat in dat jaar begon met een spontane tweet, is uitgegroeid tot een dag waarop complimenten aan boerinnen worden gegeven. Niet alleen via Twitter en Facebook met de hashtag #dvdboerin en #boerinnenswap, maar ook in het echt!

Boerinnenswap

De eerste 2 jaar werden op sociale media elke tweede zaterdag van september honderden complimentjes en kaartjes verstuurd aan boerinnen her en der in het land. Ook werden sommigen verrast met een aardigheidje. Een bekende twitteraarster liet blijken het initiatief te ondersteunen: voormalig landbouw-staatssecretaris Sharon Dijksma.

Dit jaar blijft het op de Dag van de Boerin niet bij complimentjes en kaartjes. Er is deze keer een echte 'boerinnenswap', oftewel geschenkenruil: 37 boerinnen uit Nederland en Vlaanderen die elkaar nog niet kennen, hebben via 'lootjes trekken' een verrassingspakketje verstuurd en ontvangen. Dat pakketje moet vóór 10 september bezorgd zijn, zodat op Dag van de Boerin alle boerinnen hun ontvangen pakketje kunnen uitpakken. Gerda heeft de hare al binnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.