Home

Nieuws

Bayer discussieert over naam Monsanto

Bayer-bestuurders discussiëren over het handhaven van de naam Monsanto, mocht de overname van de Amerikaanse concurrent doorgaan. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Milieuorganisaties berichten over Monsanto als de directe vertegenwoordiger van het kwaad, omdat het bedrijf transgene gewassen verkoopt.

Volgens de Europese voedsel- en warenautoriteit en diens Amerikaanse, Braziliaanse en Australische tegenhangers zijn de transgene gewassen niet gevaarlijk voor de gezondheid. Maar het imago van Monsanto buiten de landbouw is er door de ‘groene’ campagnes niet beter op geworden.

Imago Monsanto opvijzelen

De topman van het bedrijf, Hugh Grant, deed eerder al toespelingen open te staan voor een naamsverandering. Het bedrijf zou ook een deel van de producten als Bayer kunnen herbenoemen, of een nieuw merk in het leven kunnen roepen.

In het verleden kende Bayer zelf schandalen, maar momenteel scoort de Duitse chemiereus hoog in de reputatie-indexen. Het bedrijf is er veel beter dan Monsanto in geslaagd zijn imago te bewaken. Volgens een vertegenwoordiger van Duitse aandeelhouders, SdK, is niemand zo goed gepositioneerd om het imago van Monsanto te verbeteren dan Bayer.

Lees meer artikelen over de fusie tussen Bayer en Monsanto

Of registreer je om te kunnen reageren.