Home

Nieuws

Agco-baas breekt lans voor Monsanto-deal

Na de overname van Monsanto door Bayer blijft er nog voldoende concurrentie over in de agrochemie.

Dat zegt de CEO van de Amerikaanse trekkerbouwer Agco Martin Richenhagen, tegen de Süddeutsche Zeitung. Agco is het bedrijf achter onder meer Fendt, Massey Ferguson, Challenger en Valtra.

Veel concurrentie

Richenhagen wijst er in het spraakmakende interview op dat in zijn branche maar 2 grote concurrenten zijn: John Deere en CNH Industrial, het moederbedrijf van Case-IH, New Holland en Steyr. Niettemin is volgens hem de concurrentie onder machinebouwers nooit zo groot geweest als nu.

Volgens de Duitser is de vraag eerder of een bedrijf zo groot als Bayer straks nog wel efficiënt geleid kan worden. Helemaal onbevangen spreekt Richenhagen natuurlijk niet. Monsanto en Agco sloten in 2015 een samenwerkingsovereenkomst voor het ontwikkelen voor softwareoplossingen voor boeren.

'Gentech is einde van de wereld'

Richenhagen zegt verder dat Monsanto in Duitsland een slecht imago heeft en niet in de VS. Dat gentechniek het einde van de mensheid inluidt, zoals Duitse media soms suggereren, is volgens hem nergens op gestoeld. Volgens hem zijn Duitsers uitzonderlijk pessimistisch. "De Duitsers zien in veel dingen automatisch het einde van de wereld", aldus Richenhagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.