Home

Nieuws 17 reacties

Univé wil beleggen in biologische landbouwgrond

Verzekeringsmaatschappij Univé is bezig met onderzoek naar beleggen in biologische landbouwgrond. Dat blijkt uit een uitgelekte proefwebsite.

Het nieuwe product gaat volgens die informatie 'Univé Grondkopen' heten. Als gevolg van kunstmest, chemische gewasbeschermers of eenzijdig verbouwen raakt grond uitgeput volgens de website. Via biologische landbouw moet die grond weer 'hersteld worden'. Beleggers kopen 'onvruchtbare landbouwgrond' in de vorm van certificaten en kunnen de grond na 6 jaar weer verkopen aan het beleggingsfonds. Er wordt gerekend met een rendement van gemiddeld 2%.

Werk op website is nog in uitvoering

Volgens de woordvoerder van Univé is er nog sprake van een onderzoeksfase en worden via een klantenpanel de reacties onderzocht. In de teksten ontbreken nog ‘nuances’ en ze worden nog aangepast in de definitieve versie.

Laatste reacties

 • .....

  Best wel een trap in de rug dat verhaal mn. voor gangbare boeren die klant zijn bij Univé.

 • driepint

  heb vandaag mijn verzekeringsagent gevraagd welke polissen bij Unive lopen en te kijken naar een alternatief.

 • ??????????

  Hoe is dit mogelijk weet je soms niet hoeveel de productie op die bedrijven zijn

 • Barneveldsei

  Wat een onzin, als je er geen verstand van heb kun je beter zwijgen. Boeren kunnen nu ook over verzekeringen gaan praten. Maar een wijze boer zwijgt liever dan........ ?

 • Grassmastre

  Zo te horen hebben ze er bij Univé weinig kaas van gegeten. Half Drenthe is vruchtbaar gemaakt d.m.v. kunstmest (en de VAM). Ik kan je hier ook wel een paar biologische percelen aanwijzen die altijd geel zien, of koop eens een perceel van een paardeboer die nooit KM gestrooid heeft, nou daar wil het de eerste 5 jaar ook niet groeien.
  Als Triodos nou met zoiets zou komen, maar volgens mij is Univé ook iets met oorsprong in de Landbouw.

 • Grassmastre

  Denken ze dat een bioboer op zulke percelen zit te wachten?

 • landboer

  Dacht dat eerder biologische boeren de grond uitputten

 • farmer135

  Dat is beleggen in paardestaart

 • PieterXT

  Univé is toch van de verzekeringen? Doe dat, en doe dat goed zou ik zeggen. We weten toch wat er gebeurd is met (W)LTO Verzekeringen dat zo nodig 'iets' moest gaan doen met vakantiepark Hof van Saksen? Zitten nu nog op de blaren van 4 miljoen ofzo dacht ik ... Dus Univé, informeer even bij LTO hoe je zoiets niet moet aanpakken.

 • Mts. Sikken-Booij

  Afgelopen weekend het artikel reeds gelezen. Voelt i.d.d. als een dolksteek in de rug. Vandaag contact gezocht met mijn Univé kantoor. Daar wisten ze van niets.
  Ik ga er vanuit dat de naam van Univé misbruikt wordt in deze, zo niet dan het hele pakket opzeggen.

 • Bert Roeleveld

  Tegenwoordig lijkt biologisch wel een toverwoordt ,als je dat ergens roept heb je iedereen op je hand en gaan er deuren voor je open .
  Keerzijde van deze opinie is dat alles wat niet biologisch is als een bedreiging en slecht wordt afgeschilderd.

 • Jan-Zonderland

  Puur marketing van Unive. Die paar agrarische klanten interesseert ze geen moer. Maar bij het grote publiek komt er, zij het geheel onterecht, steeds meer weerstand tegen wat we noemen gangbare landbouw. Dit alles ingegeven door milieu pestclubs als milieudefensie en wakker dier etc. Als je dan je (verzekerings)bedrijf kunt koppelen aan het onderbuikgevoel van steeds meer mensen dat biologisch veel beter is voor mens en milieu, dan kun je met wat gladde reclamecampagnes scoren bij die groep. En die paar boeren die opzeggen daar liggen ze niet wakker van.

 • agratax(1)

  Goed lezen. Beleggers kopen biologische gronden en Unive beheert de portefeuille. Het gaat hier dus over geld van beleggers en Unive krijgt "Loon naar Werken". Wat is nu het risico voor Unive?

 • Klaasvaak

  Tja... doet ASR het toch iets boervriendelijker.
  Misschien moet Unive er zelf appel- en perenbomen gaan planten. Kunnen we, als klant, tenminste elk jaar de vruchten plukken....

 • theorikyreintjes1

  Eerst goede landbouw met idiote regels kapot maken en dan met onzinige dingen zogenaamde oplossingen komen. De geloofwaardigheid is totaal weg! Ze praten over een mest probleem! Dan moet je eerst beginnen met gebruik te maken van , wat de plant nodig heeft. Dit zoveel mogelijk uit organischemest halen, waar nodig met kust mest bij sturen! Dit is duurzaam, dit is van het grootste belang voor de structuur van de grond. Daarbij is een goede waterbeheersing van het grootste belang! Laat ze dit is eerst goed doen i.p,v. alles uitbuiten en verwaarlozen. En als er door nalatigheid schades ontstaan laat ze dan ook die schades uitkeren! Daar is een verzekering voor bedoeld, anders zijn ze niet nodig!

 • pinkeltje

  Als je maar vaak genoeg toetert dat de gangbare landbouw de grond uitmergelt en vergiftigd en dat die de mensheid doet afstevenen op massale hongersnood dan gaan steeds meer mensen het geloven en doet dat het erg goed om weer een aantal mensen wat geld afhandig te maken. "Je hoort het toch steeds vaker" zeggen mensen dan. Nog een paar namen van professoren en door linkse lobbies gefinancierde instituten erbij en je verdienmodel is geboren!

 • Martin Oldenhof

  Volgens mij kunnen biologische agrariërs de eerste paar jaar goed boeren omdat gangbare agrariërs de grond in het verleden vruchtbaar hebben gemaakt, na een aantal jaren begint bij biologische agrariërs het ook te knijpen qua opbrengsten

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.