Home

Nieuws

Skal trekt biologisch certificaat tijdelijk in na niet voldoen aan weidegang

Een melkveehouder uit Gelderland is zijn biologische certificaat voorlopig kwijt. Skal Biocontrole heeft het certificaat voor een periode van twee maanden opgeschort.

Het melkveebedrijf voldeed niet aan de voorwaarden voor de weidegang van het vee. Tijdens een inspectie bleek dat zowel jongvee als melkkoeien onterecht op stal stonden. Omdat dit in het verleden al eerder op het bedrijf is geconstateerd, is de biologische erkenning voorlopig ingetrokken.

Nog niet definitief

Tijdens de opschorting mag de melkveehouder zijn melk niet als biologisch verkopen, maar moet hij wel voldoen aan de biologische regelgeving. Als bij alle herinspecties blijkt dat de afwijking structureel is hersteld, krijgt de melkveehouder het bio-certificaat in september terug. Als het niet op orde is, wordt de biologische erkenning definitief ingetrokken. Afnemers van het melkveebedrijf zijn ingelicht over de situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.