Home

Nieuws

SGP: VGO-onderzoek geen basis voor Wet Dieraantallen

Het onderzoek naar het effect van de veehouderij op de volksgezondheid is geen reden om de Wet Dieraantallen door te zetten. Dat vindt SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf.

Hij refereert hierbij aan uitlatingen van onderzoeker Dick Heederik, die vindt dat sturen op dieraantallen niet het meest geëigende instrument is om effecten van veehouderij op de volksgezondheid weg te nemen.

Kamervragen

Via Kamervragen wil SGP van staatssecretaris Martijn van Dam (landbouw) weten hoe hij om gaat met het feit dat er zowel positieve als negatieve gezondheidseffecten zijn van de veehouderij. Ook wil Dijkgraaf een onderbouwing voor de invoering van de Wet Dieraantallen boven de maatregelen die gemeenten en provincies al kunnen nemen via de omgevingswet.

Of registreer je om te kunnen reageren.