Home

Nieuws 1 reactie

RVO slingert schapenhouders op de bon

Verschillende schapenhouders zijn door RVO beboet, omdat ze niet op tijd Q-koortsvaccinaties in de I&R-databank hebben gemeld.

Het gaat in alle gevallen om bedrijven met een publieksfunctie, waarvoor de Q-koortsvaccinatie verplicht is.

Alle entingen, bij sommige dieren twee keer, moesten uiterlijk 1 augustus plaatsvinden. Die vaccinaties moeten binnen zeven dagen in de I&R worden gemeld, het zogeheten ‘vlaggen’. Dat blijkt bij een aantal schapenhouders niet bekend te zijn. Zij dachten dat ook de meldingen uiterlijk 1 augustus gedaan moesten zijn.

Boete geldt voor 2015

De bestrafte schapenhouders krijgen de boete opgelegd over het jaar 2015. De kans is groot dat ze ook dit jaar niet aan de wettelijke termijn van zeven dagen hebben voldaan. Daardoor krijgen ze over dit jaar weer zo’n boete. De boetes zijn opgenomen in de I&R-afrekeningen. Die van 2015 zijn onlangs verstuurd, waarbij de kwestie aan het licht kwam.

Enkele van de beboete schapenhouders maken bezwaar tegen de boetes.

Eén reactie

  • koestal

    Juist de bedrijven met een publieksfunctie denken dat het niet zo,n vaart loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.