Home

Nieuws 4 reacties

RIVM zoekt vega's voor onderzoek vleesbacteriën

Onderzoek bij vegetariërs moet antwoord geven op de vraag welke rol de consumptie van vlees speelt bij de verspreiding van resistente bacteriën.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is op zoek naar 200 vegetariërs en veganisten boven de achttien jaar die willen meedoen aan onderzoek naar resistente bacteriën.

Verschillen tussen vegetariërs en vleeseters

Volgens het RIVM is onduidelijk of mensen die geen vlees eten minder of andere resistentie bacteriën bij zich dragen. Onderzoek daarnaar is eind vorig jaar gestart. Aan het onderzoek hebben al 300 mensen deelgenomen. Nu zoekt het RIVM 200 nieuwe deelnemers die geen vlees eten. Doel van het onderzoek is onder meer om na te gaan welke resistente bacteriën aanwezig zijn bij vegetariërs en vleeseters en welke verschillen er zijn tussen die twee groepen mensen.

Rol vleesconsumptie bij verspreiden resistente bacteriën

Bij het onderzoek naar veehouderij en gezondheid, dat drie weken geleden werd gepubliceerd, bleek dat omwonenden van veehouderijen iets vaker dan gemiddeld drager zijn van de veegerelateerde MRSA-bacterie. Onderzoek bij vegetariërs moet antwoord geven op de vraag welke rol de consumptie van vlees speelt bij de verspreiding van resistente bacteriën.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Ik houd niet van proefpersonen die vrijwillig meedoen. Hadden proefpersonen in het onderzoek naar 'veehouderij en gezondheid' een grote hekel aan de veehouderij dan konden ze makkelijk allerlei kwaaltjes sugereren. Onderzoekers nemen dat allemaal mee en het resultaat is bekend. Ook nu weer die onbetrouwbare proefpersonen. Alleen supergezonde vega's gaan nu meedoen zodat het resultaat nu al bekend is.

 • Jan Braakman

  @farmerbn - misschien toch nog even het rapport veehouderij en gezondheid nalezen, dan wordt duidelijk dat vooringenomenheid van deelnemers er netjes is uitgefilterd.

 • farmerbn

  Niet alles geloven Jan.

 • veldhuize001

  Maar ja als men maar lang genoeg blijft mekkeren ergens over dan gaan de mensen het wel geloven of het nou waar is of niet, en wat zou men dan denken over de mensen die er dagelijks in zitten als een ander geen vlees wil eten moeten ze dan zelf weten maar dan moeten ze niet anderen hun wil proberen op te leggen en dan al die onzinnige onderzoeken die weer veel geld gaan kosten dat kunnen ze beter ergens anders voor gebruiken

Of registreer je om te kunnen reageren.