RIVM zoekt vega's voor onderzoek vleesbacteriën - Foto: ANP AlgemeenNieuws

RIVM zoekt vega’s voor onderzoek vleesbacteriën

Onderzoek bij vegetariërs moet antwoord geven op de vraag welke rol de consumptie van vlees speelt bij de verspreiding van resistente bacteriën.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is op zoek naar 200 vegetariërs en veganisten boven de achttien jaar die willen meedoen aan onderzoek naar resistente bacteriën.

Verschillen tussen vegetariërs en vleeseters

Volgens het RIVM is onduidelijk of mensen die geen vlees eten minder of andere resistentie bacteriën bij zich dragen. Onderzoek daarnaar is eind vorig jaar gestart. Aan het onderzoek hebben al 300 mensen deelgenomen. Nu zoekt het RIVM 200 nieuwe deelnemers die geen vlees eten. Doel van het onderzoek is onder meer om na te gaan welke resistente bacteriën aanwezig zijn bij vegetariërs en vleeseters en welke verschillen er zijn tussen die twee groepen mensen.

Rol vleesconsumptie bij verspreiden resistente bacteriën

Bij het onderzoek naar veehouderij en gezondheid, dat drie weken geleden werd gepubliceerd, bleek dat omwonenden van veehouderijen iets vaker dan gemiddeld drager zijn van de veegerelateerde MRSA-bacterie. Onderzoek bij vegetariërs moet antwoord geven op de vraag welke rol de consumptie van vlees speelt bij de verspreiding van resistente bacteriën.

Beheer
WP Admin