PvdA-Kamerleden Sjoera Dikkers en Tjeerd van Dekken willen dat ook vrachtwagens bestemd voor diertransport op korte afstanden worden aangepast voor transport bij hoge temperaturen. Op de foto koelt de brandweer van Ureterp een aanhanger met vee. - Foto: AS Media AlgemeenNieuws

PvdA wil extra maatregelen voor diertransporten bij hitte

PvdA-Kamerleden Sjoera Dikkers en Tjeerd van Dekken willen dat ook vrachtwagens bestemd voor diertransport op korte afstanden worden aangepast voor transport bij hoge temperaturen.

De politici hebben Kamervragen gesteld naar aanleiding van een bericht van Omroep Brabant dat varkens schuimbekkend in een hete vrachtwagen waren gevonden. De Kamerleden willen weten hoeveel controles er zijn uitgevoerd door de NVWA tijdens de warme dagen van afgelopen week en of het klopt dat de Europese regels voor de maximale temperatuur en verplichte drinkpunten in de vrachtwagen alleen gelden voor transporten langer dan 8 uur en niet voor kortere transporten. Dikkers en Van Dekken vragen Van Dam om extra maatregelen te treffen om ook op korte transporten voor aanvaardbare omstandigheden te zorgen voor de dieren.

Beheer
WP Admin