Home

Nieuws

Prijs zonnepanelen blijft dalen

Het is weer goedkoper dan vorig jaar om zonnepanelen aan te schaffen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Zonnepanelen zijn het afgelopen jaar bijna 10% goedkoper geworden dan het jaar ervoor, staat in onderzoeksrapport Tracking the Sun. Deze daling wordt vooral veroorzaakt door de installatiekosten. Volgens de Amerikanen zijn de installatiekosten op woningen het afgelopen jaar met 5% afgenomen. De aanleg van zonneparken is 12% goedkoper geworden.

Zonnepanelen ook in Nederland goedkoper

In Nederland is een vergelijkbare situatie. Het aantal aanbieders (bedrijven en zzp'ers) van zonnepanelen stijgt, waardoor meer concurrentie ontstaat. Vooral zzp'ers leggen voordelig zonnepanelen aan. Dat drukt de prijs. Ook daalden de productiekosten van zonnepanelen, waardoor deze de afgelopen jaren al goedkoper zijn geworden. China produceert en exporteert veel voordelige zonnepanelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.