Home

Nieuws

Noodweer drukt resultaat Delta Lloyd

Delta Lloyd heeft zijn winst afgelopen maanden zien dalen, vooral door het noodweer dat het zuiden van Nederland in juni trof.

De verzekeraar wist de afgelopen maanden zijn kapitaalbuffer echter aanzienlijk te versterken, zo werd woensdag bekendgemaakt.

De bruto operationele winst van Delta Lloyd zakte in de eerste helft van 2016 met bijna 40%, naar €320 miljoen. De regen- en hagelstormen in Nederland zorgden daarbij voor een kostenpost van €44 miljoen. Verder drukten tegenvallende ontwikkelingen bij levensverzekeringen de winst.

Onrust op financiële markten gunstig

De onrust op de financiële markten pakte afgelopen maanden wel gunstig uit voor Delta Lloyd, dat met zijn beleggingen vooral profiteerde van de vlucht naar veilige havens. Vooral hierdoor steeg de nettowinst van het bedrijf naar €925 miljoen, waar een jaar eerder nog een verlies van ruim een half miljard euro in de boeken werd gezet.

De kapitaalbuffer groeide aanzienlijk, onder meer door de fel betwiste uitgifte van nieuwe aandelen eerder dit jaar. De buffer (Solvency II-ratio) bedraagt nu 1,73 keer het minimumniveau, waarmee de verzekeraar aan de bovenkant van zijn eigen verwachtingen is uitgekomen.

De buffer was ook sterker dan analisten vooraf hadden voorspeld. Die gunstige ontwikkeling was, behalve aan de aandelenemissie, ook te danken aan de marktomstandigheden en verdere ingrepen door het management van Delta Lloyd, zoals de verkoop van het belang in Van Lanschot Bankiers. De verzekeraar ligt naar eigen zeggen op koers met zijn bezuinigingsplannen, en blijft ondertussen kijken naar mogelijkheden om nog efficiënter te gaan werken.

Lees ook: €24 miljoen verlies voor Achmea mede door noodweer

Of registreer je om te kunnen reageren.