Home

Nieuws

Niet elk boerenkind krijgt weerstand tegen astma

Astma komt minder voor bij kinderen die op de boerderij opgroeien, maar er zijn wel verschillen tussen boerenkinderen en boerenkinderen. Dat zeggen onderzoekers in de Verenigde Staten. Conclusie: niet elk kind van de boerderij ontwikkelt weerstand tegen astma.

In The New England Journal of Medicine beschrijven de onderzoekers de verschillen die ze vonden tussen kinderen van boeren die het Amish-geloof aanhangen en kinderen van de Hutterieten. De Amish-boeren bedrijven op een meer traditionele manier landbouw, terwijl de Hutterieten moderne bedrijven hebben.

Veel minder kinderastma bij Amish dan bij Hutterieten

Uit het onderzoek bleek dat kinderen van de Amish veel minder (5%) astma hebben, dan kinderen van Hutterieten (21%). De onderzoekers verklaren dat onder meer door een actiever aangeboren immuunsysteem bij de Amish-kinderen.

Lees ook dit artikel over de relatie tussen de nabijheid van vee en gezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.