Home

Nieuws 2 reacties

NVWA stopt vleesverkoop via Facebook

De NVWA heeft het afgelopen weekend een einde gemaakt aan de vleesverkoop via een besloten Facebookgroep. Bijna 4.000 kilo is in geslag genomen.

Op drie locaties in het land zijn de administratie en vleesproducten in beslag genomen. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laten weten. Er is een strafrechtelijk onderzoek opgestart naar de initiatiefnemer.

Volgens de NVWA werd het vlees niet goed gekoeld vervoerd, voldeed de etikettering niet aan de eisen en was ook de houdbaarheid niet duidelijk. Zeker met het warme weer is dat gevaarlijk, stelt de organisatie. Leden van die besloten groep op Facebook konden bestellingen plaatsen, waarna het vlees eens per week werd geleverd.

Vlees voor minderbedeelden

Stichting De Boodschappenbank zorgde voor de inkoop en distributie. Joop Lamers is voorzitter en reageerde via het ANP dat het vlees bestemd was voor minderbedeelden.

Bij zijn leverancier in het Brabantse Haaren werd zaterdag ook alles in beslag genomen. Volgens Lamers is in totaal bijna 4.000 kilo vlees in beslag genomen. Hij heeft zelf aangifte gedaan tegen de politie, die volgens hem de temperatuur van het vlees verkeerd zou hebben gemeten.

De Boodschappenbank helpt ongeveer 650 gezinnen in Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Limburg die net iets te veel verdienen om voor de Voedselbank in aanmerking te komen. De gezinnen bestelden via de besloten Facebookpagina en hadden al betaald voor het vlees dat nu in beslag is genomen.

De NVWA wilde desgevraagd niet meer informatie geeft omdat een strafrechtelijk onderzoek is opgestart.

Laatste reacties

  • agratax(1)

    Weer eens een sociaal plan de grond in geboord door onze bureaucratie. Liever de armen laten sterven van honger, dan laten leven van voedsel dat niet ongezond is maar helaas de bureaucratisch gestelde norm net niet haalt. Als de mensheid tijdens zijn bestaan uitssluitend had kunnen leven van NVWA goedgekeurd voedsel dan waren er niet > 6 miljard mensen op de aarde maar vele malen minder.

  • A1967

    Volgens mij is er alleen vervoer naar de eindgebruiker zonder het doorgeefluik dat ook wel supermarkt genoemd wordt. Gaan ze nu dan ook alle kopers van vlees uit de supermarkt controleren die alles in de gloeiend hete auto gooien, gaan ze dan ook de voorraad van de supermarkt in beslag nemen. Waarschijnlijk niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.