Home

Nieuws 4 reacties

Melkveehouder kan uitgraven grond niet voorkomen

Een melkveehouder uit Neerijen zal moeten dulden dat de provincie Gelderland zijn gronden in de Heesseltsche Uiterwaarden gaat uitgraven.

Tot dat oordeel kwam de Raad van State in zijn uitspraak. De reden is dat er meer ruimte moet komen voor de Waal en voor natuurontwikkeling. De ruim 5 hectare grond van de melkveehouder zal daarmee onder water verdwijnen. De boer wilde hieraan niet meewerken en stapte naar de Raad van State, nadat Gelderland aan Rijkswaterstaat toestemming had gegeven om 2 miljoen kuub grond af te graven.

'Belangen van ruimter stroomgebied Waal wegen zwaarder dan belangen veehouder'.

Afweging belangen

De Raad van State geeft Gelderland nu gelijk. De provincie mag de belangen van een ruimer stroomgebied voor de Waal zwaarder laten wegen dan de belangen van een individuele veehouderij. Hoewel de gronden nog niet in bezit zijn van Rijkswaterstaat maakt dat volgens de Raad voor de vergunning niet uit.

In een van de bezwaarpunten van de boer ging de Raad van State wel mee. Gelderland krijgt 2 maanden de tijd om met deugdelijke kaarten te komen waarop exact is aangegeven waar in de Heesseltsche Uiterwaarden gegraven gaat worden. Als de kaarten in orde zijn kan Rijkswaterstaat beginnen met het geulenplan, aldus de uitspraak van de Raad van State.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • agpros

  Neerijen of Neerijnen?

 • Jan-Zonderland

  Dictatuur ?

 • spits761

  dit kan alleen in nederland zoiets!!Heb zelf ook te maken gehad met die moraalridders die jou zogenaamd een superdeal aan doen.Nou ik weet beter.Er word een bod gedaan en dat kun je accepteren.Zo niet dan word er gewoon onteigend,men mag dan gewoon beginnen met de uitvoering zonder dat de grond überhaupt in hun bezit is.Die onteigeningsprocedure start men op en vervolgens mag men gewoon beginnen.Te gek voor woorden,dat ze daar maar eens een tv programma aan vol maken.

 • koestal

  voor natuur moet in Nederland alles wijken ,natuur blijkt heilig te zijn,de godsdiensten zijn afgeschaft,de kerken zijn leeg, maar dit is de nieuwe religie .

Of registreer je om te kunnen reageren.