Home

Nieuws

Maisimport bestrijdt crisis veehouderij Brazilië

De Braziliaanse overheid staat de import van 1 miljoen ton mais uit de Verenigde Staten toe om de krappe voorraden te vergroten.

Dat maakt nieuwssite ‘Thepigsite’ bekend. Vertegenwoordigers van de Braziliaanse regering beloofden dit tijdens een spoedbijeenkomst van de Braziliaanse Associatie van Dierlijke eiwitten (ABPA) en andere vertegenwoordigers van de varkens- en pluimvee-industrie.

Torenhoge voerkosten vanwege slechte oogst

De spoedvergadering is bijeengeroepen naar aanleiding van de crisis in de varkens- en pluimveehouderij in Brazilië. De intensieve sectoren kampen met torenhoge voerkosten door de slechte binnenlandse maisoogst van dit jaar. Volgens ABPA-directeur Francisco Turra stevent Amerika dit jaar op een recordoogst af en beschikt daarnaast over aanzienlijke voorraden. Daardoor is Amerikaanse mais een stuk goedkoper dan Braziliaanse mais. Door de extra import zullen de voerkosten dalen, zo verwacht Turra.

Ook mais uit Paraguay en Argentinië

Volgens de overheid kan de Braziliaanse varkens- en pluimvee industrie tot 1 oktober nog 2,5 miljoen ton mais uit Paraguay en nog ruim 15 miljoen ton mais uit Argentinië importeren. De betreffende handelsovereenkomsten lopen 1 oktober af. Volgens Turra is dit, in combinatie met de oogstramingen en geplande arealen voor de volgende oogst, afdoende om de druk van de binnenlandse maisprijzen te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.