Home

Nieuws 1 reactielaatste update:19 aug 2016

Jaspers op liefdespad met vijf emigrantenboeren

Boer Zoekt Vrouw begint aan een nieuwe serie met vijf geëmigreerde boeren. Presentator Yvon Jaspers: "Het is net of we in elk land de Achterhoek of Brabant opzoeken."

Met vijf boeren uit alle windstreken van de wereld begint presentator Yvon Jaspers aan een nieuwe serie Voer Zoekt Vrouw Internationaal. De omroep KRO-NCRV heeft samen met Jaspers gekozen voor een internationale serie waarin Nederlandse geëmigreerde boeren op zoek gaan naar een Nederlandse partner. "Veel Hollandse mannen willen een Nederlandse dame", licht Jaspers toe. "Er waren naar aanleiding van de vorige internationale serie zoveel aanmeldingen."

'Boeren met bedrijven die we niet eerder zagen'

In de serie gaan mannen van heel verschillend pluimage zoeken naar een partner. "Ze verschillen van al die 75 boeren die al ooit mee hebben gedaan aan Boer Zoekt Vrouw. Ze hebben bedrijven die we niet eerder zagen, dat maakt het voor onze boerenkijkers ook extra interessant. Maar daarnaast zijn het mannen met lef. Ze hebben het aangedurfd om, soms zelfs in hun eentje, alles achter zich te laten en hun grote boerendroom te verwezenlijken."

Yvon Jaspers met vijf boeren die meedoen aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal.</p>
<p><em>Foto: Bart van Overbeeke, bewerking: Linelle Deunk</em>
Yvon Jaspers met vijf boeren die meedoen aan Boer Zoekt Vrouw Internationaal.

Foto: Bart van Overbeeke, bewerking: Linelle Deunk

De boeren hebben heel bewust gekozen voor het boerenvak, niet omdat ze nu eenmaal de opvolger van hun vader waren. "Dat kan alleen als je een ondernemer bent, als je van avontuur houdt. Maar in hun hart verschillen deze boeren niet van de Nederlandse. Ze hebben zin om verliefd te worden, hun land en bedrijf te delen met een vrouw. En of je nou in Appelscha of Toronto woont, dat doet er niet toe."

Op zoek naar partner met Nederlandse mentaliteit

De boeren zoeken een Nederlandse partner omdat ze op zoek zijn naar iemand die de Nederlandse mentaliteit heeft, zegt Jaspers: "Niet lullen maar poetsen. Iemand die van aanpakken weet en die het woord gezellig kent. Iemand die weet wie Jip en Janneke zijn en pannenkoeken kan bakken. Leg dat maar eens uit aan een Oost-Europese!"

De vorige serie Boer Zoek Vrouw Internationaal hielp boer Johan uit Denemarken aan zijn partner Ingrid en Wim uit Tanzania aan zijn partner Evelyne. "Jos uit Frankrijk woont inmiddels ook samen met een vrouw die hem een brief stuurde na de uitzendingen", zegt Jaspers, die tevreden is over de score van drie uit vijf, ook al is deelname aan de serie geen garantie op succes.

Jaspers ziet ook Nederlands vervolg zitten

Komt er nog een vervolg met Nederlandse boeren? Als het aan Jaspers ligt wel. "Er zijn al weer honderden aanmeldingen, we kunnen nog jaren vooruit."

De eerste uitzending van Boer zoekt Vrouw Internationaal is op zondag 28 augustus om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Eén reactie

  • bogomaji123

    Grappig dat een parlementair verslaggever over "boer zoekt vrouw" bericht: is dat een indicatie voor de grote politieke waarde die dit programma kennelijk heeft voor de Nederlandse landbouw sector in verband met de positieve beeldvorming? Misschien toch maar vragen aan Yvon om het bij Nederlandse boeren en boerinnen te houden? Of komt er nu een Boerderij verslaggever 'internationale betrekkingen'?

Of registreer je om te kunnen reageren.