Home

Nieuws

Hitteplan in beeld via sociale media

Niet alleen varkenshouders, maar ook pluimveehouders en melkveebedrijven delen via sociale media hoe ze de komende dagen de hitte voor hun dieren draaglijk maken.

LTO Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouderij (NVV) deden eerder deze week een oproep om de burgers te laten zien welke maatregelen ze treffen met de tropische temperaturen. Met de hashtag #geenhittestress zijn de foto’s en video’s van de veehouders te volgen op Twitter, Facebook en Instagram. Inmiddels is #geenhittestress trending topic op Twitter.
Maatregelen die de veehouders nemen zijn onder meer sproeiers op het dak en verneveling voor de luchtinlaat. Ook worden de dieren vroeger geladen dan gebruikelijk.

NVWA keurt vroeg

Het hitteplan voor diertransport dat de sector en het bedrijfsleven hebben afgesproken, treedt met de huidige hitteperiode voor de tweede keer in werking. De NVWA gaat keuringen vanaf 4 uur ‘s ochtends uitvoeren. Bij een temperatuur boven 35 graden wordt geen vee vervoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.