Home

Nieuws

Gegevens gevraagd van fokkers vleesschapen

Een proefproject uit 2014 rond verwekkers van uierontsteking bij vleesschapen krijgt een vervolg.

De Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie (NSFO) en de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht voerden in 2014 een pilotproject uit naar verwekkers van uierontsteking bij vleesschapen. Deze pilot krijgt een vervolg, waarbij de hulp nodig is van fokkers van schapen.

Gegevens over ooien met afwijkende uiergezondheid

De NSFO en faculteit Diergeneeskunde willen proberen vast te stellen of bepaalde uieraandoeningen in bepaalde bloedlijnen meer voorkomen dan in andere. Zij hopen dat fokkers die een nauwkeurige, langjarige registratie er op nahouden, deze informatie willen delen. Vaak houden fokkers goed bij welke ooien afwijkingen vertonen op het gebied van uiergezondheid.

Stuur informatie naar NSFO.nl

Fokkers kunnen per mail aangeven dat zij wellicht bruikbare informatie hebben. In september neemt een student van de faculteit Diergeneeskunde contact op met degenen die zich hebben aangemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.