Home

Nieuws laatste update:5 aug 2016

Flinke daling antibiotica-inzet in Duitsland

De antibiotica-inzet in de veterinaire sector is in Duitsland vorig jaar fors gedaald.

Dit artikel is aangepast op vrijdag 5 augustus.

Volgens de woensdag door het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) gepubliceerde cijfers, zakte het door de dierenartsen verstrekte volume ten opzichte van 2014 met 401 ton, ofwel 32%, naar 837 ton. De registratie van de antibiotica-inzet startte in 2011. Toen werd een verbruik van 1.706 ton gemeld. Ten opzichte van dat eerste jaar is de daling dus 51%.

De meest voorgeschreven antibioticatypen blijven penicilline en tetracycline. De inzet van een aantal zogenoemde kritische antibioticatypen, die voor de humane geneeskunde van groot belang zijn, steeg afzonderlijk bekeken wel wezenlijk. Dit tekent het BVL bij de cijfers aan. Het gaat daarbij om onder meer fluorchinolon en cefalosporine.

Of registreer je om te kunnen reageren.