Home

Nieuws 8 reacties

'Eisen supermarkten kosten 30.000 Duitse boeren de kop'

De extra eisen van supermarkten kunnen 30.000 kleine melkveebedrijven in Duitsland de kop kosten. Dat zegt de christendemocraat Albert Dess in het Europees Parlement.

Volgens Dess worden kleine melkveebedrijven kapot gemaakt door multinationals. Hij vindt dat de machtspositie van bedrijven moet worden ingeperkt. Zijn partijgenoot Annie Schreijer-Pierik zei dinsdag in een debat van de landbouwcommissie met de Europese Commissie dat er meer regels moeten komen om de macht van retailbedrijven in te perken. Anders bepalen supermarkten wat er wel of niet kan, aldus Schreijer-Pierik. Zij vreest dat de Europese Commissie wel zorgt voor banen buiten de landbouw, maar de eerlijke boterham voor de boeren vergeet.

Verschillende Europarlementariërs bepleiten verandering van het mededingingsrecht, om de positie van de boeren te versterken.

Laatste reacties

 • @meelmuisje

  Het zal eens tijd worden al is het voor velen te laat. Het is toch van de zotte dat een Mededingingswet totnutoe multinationals beschermt tegen kleine boeren maar niet andersom. En dan vind de consument dat boeren niet met horigen vergeleken mogen worden en wil de duitse overheid in crisistijd ook nog eens boerderijen annexeren zoals Top Agrar schrijft? De wereld op zijn kop!

 • Hogman1

  @meelmuisje, kunt u linkje geven van dat artikel van Top Agrar

 • Nick1983

  Welke extra regels gaat het hier om? Kan iemand enkele voorbeelden geven?

 • deB.


  Het is helemaal verrot, over aantal jaren geen boeren meer....velen hebben er zo zachtjes schoon genoeg van!!

 • @meelmuisje

  @Hogman1, zie <>

  "Regierung will im Krisenfall Höfe beschlagnahmen"

 • WGeverink

  Waarom zou de regering een boerderij in beslag nemen van iemand die 400 uur in de maand keihard werkt zonder dat ze die persoon echt loon hoeven te betalen. Goedkoper kan het gewoon niet!

 • Hogman1

  @meelmuisje bedankt voor de link.
  Dit soort achterlijk gedrag staat hier ons nog te wachten.
  Het nieuw aanstormend "talent" dat zich kandidaat stelt voor de volgende kamerverkiezing is ook nog geen 30 jaar oud.
  Ze zitten vol van wereldverbeterende idealen maar wat de (financiele) consequenties zijn ,daar hebben ze niet over nagedacht, kan ook niet want ze hebben uit de ruif gevreten die gesponserd werd door de overheid.
  Regeren is vooruitzien ..... maar dat was vroeger .

 • Nick1983

  @WGeverink

  Dr lopen een hoop gasten rond die daar niks van geloven, van die 400 uur, denken dat boeren prutsers zijn en dat zij het zelf van achter het bureau wel ff veel beter kunnen regelen...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.