Home

Nieuws

Dirk en Dekamarkt doen konijnenvlees in de ban

Dirk en Dekamarkt stoppen met de verkoop van konijnenvlees tot er konijnenvlees op de markt is met een dierwelzijnskeurmerk.

Dat maakten de supermarkten bekend aan Wakker Dier. Het meeste konijnenvlees komt uit het buitenland, blijkt uit onderzoek van de dierenorganisatie. "Daar worden ze meestal gehouden in kooien en is er weinig aandacht voor dierenwelzijn", luidt één van de bevindingen.

Kooihuisvesting in Frankrijk, Hongarije en China

Het onderzoek in de supermarkten vond vorig jaar rond kerst plaats. Het konijnenvlees was afkomstig van konijnenhouderijen met kooihuisvesting uit Frankrijk, Hongarije en China. Volgens Wakker Dier beloofden veel supermarkten beterschap. De Detailresult Groep, waartoe Dirk en Dekamarkt behoren, is de eerste retailer die de belofte nakomt, staat op de website van Wakker Dier te lezen.

Beter Leven-konijnenvlees

Eén ster Beter Leven is het enige keurmerk voor konijnenvlees. Volgens persvoorlichter Esther Kingma van de Detailresult Groep is er momenteel geen Nederlands konijnenbedrijf dat één Ster Beter Leven keurmerk heeft. Het in Nederland geproduceerde konijnenvlees wordt hoofdzakelijk geëxporteerd, terwijl vrijwel alle verkochte konijnenvlees uit het buitenland komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.