Home

Nieuws

Coördinatiecentrum mestverwerking in de maak

Er komt een Nederlands Coördinatiecentrum Mestverwerking. Dat schrijft staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam in een brief aan de Tweede Kamer. Sectorpartijen werken aan de oprichting van het centrum.

Het coördinatiecentrum moet onder andere bestaande kennis over mestverwerking gaan ontsluiten en delen en advies over mestverwerking gaan geven aan de sector en aan overheidspartijen. "Bij de vormgeving van het coördinatiecentrum wordt gekeken naar de goede ervaringen in Vlaanderen met deze aanpak", aldus Van Dam.

Hij steunt de oprichting van een coördinatiecentrum en gaat ervan uit dat andere partijen dat ook doen.

Boerderij ontwikkelde eenvoudige rekenmodellen de hoeveelheid te verwerken fosfaat te berekenen of te kiezen voor het juiste mestafzetcontract

Of registreer je om te kunnen reageren.