Home

Nieuws

Cargill verkoopt Europese oliemolens

Cargill verkoopt oliemolens in de havens van Amsterdam en Brest aan Bunge. Het gaat in Amsterdam om een molen waar soja en raapzaad kunnen worden gecrusht, de bijbehorende bulkterminal en een raffinaderij. Cargill houdt zijn oliemolens in Barcelona en Liverpool, omdat deze onmisbaar zijn in het soja- en koolzaadnetwerk van het bedrijf.

Bij de verkoop zijn 120 medewerkers in Nederland en 51 medewerkers in Frankrijk betrokken. Bunge neemt alle medewerkers over. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. De deal biedt Bunge concreet de kans om zijn marktaandeel op sleutelmarkten in Noord-Europa te vergroten en de logistieke keten voor oliezaden verder te stroomlijnen.

Cargill grootste familiebedrijf ter wereld

Volgens Bunge, een Amerikaans bedrijf met Nederlandse wortels, zijn de soja-activiteiten van Cargill hoogst complementair. De onderneming heeft in Europa oliemolens in Spanje, Portugal, Roemenië en Bulgarije en exporteert soja vanuit Oekraïne. De meeste soja in Europa wordt gebruikt door de veevoerindustrie, maar qua omzet is ook de voedingsindustrie belangrijk.

Cargill is het grootste familiebedrijf ter wereld en is leidend in de handel in granen en oliezaden. Het Amerikaanse bedrijf behoort in Nederland tot de grootste spelers in de agribusiness, met onder meer de handel van granen en de productie van premixen en speciaalvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.