Home

Nieuws

CBS: ondernemers blijven positief

Het ondernemersvertrouwen is ook aan het begin van het derde kwartaal positief, meldt het Centraal voor de Statistiek (CBS).

De stemmingsindicator van ondernemend Nederland is nu meer dan 2,5 jaar positief, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag 16 augustus.

'Niet eerder zo veel bedrijven positief'

Het ondernemersvertrouwen komt aan het begin van het derde kwartaal uit op 7,9. De stemming kwam weliswaar iets lager uit dan in het tweede kwartaal, maar ligt ruimschoots boven het gemiddelde sinds de start van de waarneming in 2008. Ondernemers in de groothandel zijn al bijna 3 jaar op rij positief gestemd. 'Niet eerder, sinds de start van de waarneming in 2008, waren er zoveel bedrijven positief over de te verwachten investeringen', aldus het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.