Home

Nieuws 3 reacties

'Brexit mogelijk uitgesteld tot 2019'

Het Britse vertrek uit de Europese Unie komt mogelijk een jaar later dan verwacht. Dat zouden kabinetsleden hebben gezegd tegen kopstukken in de financiële sector in Londen, volgens de krant The Times.

De Britse premier Theresa May zou in januari het Europese artikel 50 in werking stellen, waarmee twee jaar van onderhandelingen van start zouden gaan. Omdat haar nieuwe ministeries voor de Brexit en internationale handel dan nog niet klaar zouden zijn, ziet ze zich mogelijk gedwongen tot uitstel. Daarnaast zouden ook de verkiezingen in Duitsland en Frankrijk ervoor zorgen dat de Brexit-gesprekken op de lange baan worden geschoven.

Frankrijk kiest in april en mei een nieuwe president, terwijl Duitsland in september Bondsdagverkiezingen houdt.

Niet genoeg personeel

Het ministerie dat zich speciaal met de Brexit gaat bezighouden, werd na het referendum in juni opgericht. De verantwoordelijk minister, David Davis, heeft nog maar de helft van zijn benodigde staf gevonden.

Ook het ministerie voor internationale handel, onder leiding van Liam Fox, heeft moeite geschikt personeel te vinden. Omdat Londen de internationale onderhandelingen tientallen jaren aan Brussel heeft overgelaten, zijn er maar weinig ervaren Britse onderhandelaars.

Laatste reacties

  • farmerbn

    De Britten weten donders goed dat hoe langer ze rekken hoe gunstiger voorwaarden er te halen zijn. Ze zullen als winnaars uit die onderhandelingen komen. Wel de gunsten en niet de lasten van Europa.

  • pinkeltje

    Het volk heeft zogenaamd gesproken maar heeft ook geen idee waar ze de regering en dus het totale land mee opzadelen. Het gaat precies zoals ik al had verwacht. De uittreding zolang mogelijk uitstellen en dan als er dan ooit onderhandelingen van komen het er maar op houden dat we alles zoveel mogelijk laten zoals het was. EU is veel op aan te merken maar de benen nemen en de muren rond het fort optrekken gaat het ook niet beter maken.

  • alco1

    Het is te hopen dat de EU met zijn vaak arrogante houding er iets van geleerd heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.