Home

Nieuws

Besluit hormoonverstorende stoffen naar hoger plan

Besluitvorming over hormoonverstorende stoffen in bestrijdingsmiddelen moet op politiek niveau plaatsvinden en niet door ambtenaren worden afgedaan. Dat vinden staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu).

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Van Dam dat Nederland er bij de Europese Unie voor pleit de discussie over de vraag wat hormoonverstorende stoffen zijn, naar een hoger plan te trekken. De Europese Commissie heeft in juni gevraagd op welke manier wordt aangegeven wat hormoonverstorende stoffen zijn. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de permanente comités, waarin de lidstaten zijn vertegenwoordigd.

De Tweede Kamer wil de handen vrij houden en heeft het kabinet gevraagd geen onomkeerbare stappen te zetten. De beide staatssecretarissen willen dat het onderwerp aan de orde komt in de raden voor landbouwministers en milieuministers.

Of registreer je om te kunnen reageren.