Home

Nieuws 2 reacties

Steun voor plan om deel EU-landbouwbudget in te zetten voor vluchtelingen

Het Nederlandse kabinet steunt het voorstel van de Europese Commissie om de extra marges in de landbouwbegroting in 2017 in te zetten voor de aanpak van de vluchtelingencrisis.

Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. De Europese Commissie wil bij de Europese begroting voor 2017 prioriteit verlenen aan de aanpak van de migratiecrisis en aan investeringen in concurrentievermogen, werkgelegenheid en groei.

€1,6 miljard aan budget herschikt

Een van de onderdelen hiervan is dat de zogeheten 'contingency margin' wordt ingezet voor de vluchtelingenproblematiek. De contingency margin maakt het mogelijk om, als laatste redmiddel, budget te schuiven tussen begrotingscategorieën, of tussen jaren. Ook de begrotingsruimte bij de administratieve uitgaven wordt voor de migratieproblematiek ingezet. In totaal wordt €1,16 miljard budget herschikt.

De Europese ministers van financiën vergaderen eind juli over het begrotingsvoorstel van de Europese Commissie. Uiterlijk 1 oktober moet er een akkoord zijn met de Europese Raad en het Parlement over de begroting van 2017.

Laatste reacties

 • agro1

  kan er ook nog wel bij.... niet alleen de vrouwen, maar ook de landbouw. Köln ist überall.

 • oorspronkelijk

  ja ja
  een goed debater legt het uit als afzet groei tbv voedsel.HA.HA
  huizen financiële steun enz voor vluchteling
  veel bereiken in dit land de armoede grens
  humaan ten koste van wat allemaal?????
  vanuit christelijk principe een opdracht maar hier dient structureel de allochtoon gelijke kansen te hebben in voorzieningen niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.