Home

Nieuws 1 reactie

Rabobank vraagt leden naar renteswaps

Rabobank legt de renteswapkwestie voor aan haar leden. De coöperatieve bank wil polsen of leden het eens zijn met haar opstelling in de kwestie.

Mogelijk wordt de kwestie voorgelegd aan de Spoedcommissie, waar vertegenwoordigers van de Algemene Ledenraad zitten. Rabobank besloot vooralsnog niet mee te doen aan een coulanceregeling waarbij MKB-ondernemers die een renteswap hebben afgesloten tussen 2005 en 2010 een vergoeding krijgen.

Renteswaps niet altijd goed uitgelegd

Volgens een speciale commissie die is ingesteld door minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem hebben banken de renteswaps niet altijd goed aan klanten uitgelegd. Het product helpt een ondernemer zich indekken tegen een stijgende rente, maar de rente is juist gedaald waardoor swaps negatief werden.

Rabobank vindt het niet eerlijk dat ook ondernemers die geen schade hebben geleden of die wel goed zijn voorgelicht ook een vergoeding krijgen.

Lees ook het commentaar van Robert Bodde, chef rundveehouderij:
'Rabobank heeft vertrouwen beschaamd'

Eén reactie

  • BetterCows

    Door libor affaire veel te veel rente betaald . Vraagtekens bij deze handelswijze zijn nooit aan de orde geweest voor de klant !

Of registreer je om te kunnen reageren.