Home

Nieuws

Nog eens €13 miljoen steun voor Belgische boeren

De Belgische minister voor landbouw, Willy Borsus, heeft nog eens bijna €13 miljoen uitgetrokken voor steun aan de landbouw.

Dat steunbedrag van €13 miljoen komt bovenop de bijdragen die België ontvangt uit het nieuwe EU-pakket, benadrukt Borsus.

Niets of minder naar Dierengezondheidsfonds

Varkenshouders hoeven voorlopig geen bijdrage meer te betalen aan het Dierengezondheidsfonds, terwijl de bijdrage van rundveehouders aan dit fonds vrijwel wordt gehalveerd. Dat levert de veehouderij volgens de minister €7 miljoen aan besparingen op.

Belastingkrediet

Verder kunnen ook boeren voortaan een belastingkrediet krijgen van maximaal €670 per jaar. Tot nu toe geldt die vrijstelling niet voor boeren en kleine ambachtslieden, omdat die met een forfaitair tarief worden belast. Borsus: "Het gaat om een maatregel die natuurlijk alle zelfstandigen aanbelangt. Maar wetende dat ongeveer 80% van de landbouwers aan een forfaitair tarief wordt belast, gaat het duidelijk om goed nieuws voor veel van hen."

Vrijstelling van betaling

Volgens de minister kan deze maatregel de landbouwsector €5,6 miljoen per jaar besparen. Tenslotte worden het al bestaande uitstel en vrijstelling van betaling van sociale verzekeringen met een jaar verlengd.

Volgens de minister kan deze maatregel de landbouwsector €5,6 miljoen per jaar besparen.

Of registreer je om te kunnen reageren.