Home

Nieuws 6 reacties

Hogan: Alleen steun voor landen die productie verminderen

De €150 miljoen voor productievermindering in de zuivel komt alleen terecht bij landen waar de productie daadwerkelijk omlaag gaat, zegt Europees landbouwcommissaris Phil Hogan.

Het geld wordt beschikbaar gesteld op basis van het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De productievermindering wordt afgemeten aan de productie in de laatste drie maanden van vorig jaar ten opzichte van de laatste drie maanden van dit jaar. Dat heeft Hogan dinsdagmorgen gezegd in debat met het Europees Parlement.

De precieze uitwerking van het vrijwillige systeem van productievermindering wordt de komende maanden uitgewerkt en wordt in september bekendgemaakt. Woensdag praat de Europese Commissie met experts van de lidstaten over de invulling van het plan.

Laatste reacties

 • ae-ea

  Dit komt dus uit op 15 euro per koe.

 • pinkeltje

  Wat een gezever. Punt een, hou op met je steun en laat de markt zijn werk doen. Punt twee alsof "landen" zomaar even aan de kraan kunnen draaien om de productie te verminderen. Hef wat minder belasting en laat je steun maar zitten. Die 150 miljoen verdeeld over alle veehouders in de EU kan ze toch niet redden als het er echt op aan komt.

 • wenjroubos

  minder als laatste drie maanden van vorig jaar . ja ja volgens mij zitten we daar nu mooi stukje boven. Is niet realistisch denk ik alle vaarzen die vorig jaar extra erbij zijn gemolken gaan als tweede kalfs waarschijnlijk meer geven

 • alco1

  Dus is het maar goed dat we toen veel te veel molken.
  Kunnen we nu gemakkelijker minderen.
  Het is net als met de toekenning van fosfaatrechten.
  De veroorzakers worden beloont.

 • parnas

  Ja Alco. Jij slaat de spijker op de kop.
  De veroorzakers krijgen de meeste fosfaat rechten. En het doet heel erg pijn als je weet dat er rond de datum van 2 juli van alles is gebeurd wat soms geen daglicht kan lijden.
  We moeten door de goede uitvoering van de AMVB die dit jaar ingetreden is hopen dat bij de veroorzakers ook eens pijn geleden gaat worden. Het is gewoon een ondernemers risico . Als je gokt kun je winnen en verliezen. Dat doe je voor eigen risico en moet je een ander niet in meenemen. De enige remedie is die
  velen van ons NIET willen horen PRODUKTIEVERMINDERING en zorgen onder het FOSFAATPLAFOND te komen.

 • John*

  de helft van de mais omploegen, dan komt er vanzelf minder melk.. in China heeft dat ook gewerkt met de varkens: geen voer = geen melk of vlees.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.