Home

Nieuws 1 reactie

Argentinië wil agrarische sector uitbreiden

Argentinië wil zijn rol als producent van voedingsmiddelen vergroten en gaat de komende jaren flink investeren in de agrarische sector.

Het Zuid-Amerikaanse land ziet de Europese Unie als een belangrijke afzetmarkt.

400 miljoen monden

"Momenteel levert Argentinië voedsel voor 400 miljoen mensen, over 6 jaar kunnen we er 800 miljoen te eten geven", zei president Mauricio Macri zaterdag tegen een aantal Duitse mediavertegenwoordigers. Hij gaat daarvoor volgende week op bezoek in Parijs, Brussel en Berlijn.

'We overwegen btw terug te geven'.

Behalve de landbouw dicht de regering in Buenos Aires ook het toerisme een goede toekomst toe. Macri meent dat als Noord-Europeanen Argentinië eenmaal hebben ontdekt als vakantieland, ze nooit meer naar de Spaanse kust willen. "We overwegen buitenlandse bezoekers de btw op hotelovernachtingen terug te geven."

<em>Foto: ANP</em>
Foto: ANP

Eén reactie

  • pinkeltje

    Hoe zit het met de klimaatdoelstellingen? Grappig dat ze pas over 6 jaar hun landbouwproductie hebben verdubbeld. In de vroegere Sowjet Unie werkten ze bij dergelijke aankondigingen altijd in stappen van 5 jaar. Wat moet je met dit soort geleuter?

Of registreer je om te kunnen reageren.