Home

Nieuws

Agrifirm neemt Pools mengvoerbedrijf over

Paszmark is van oorsprong een familiebedrijf dat zich richt op voer voor kippen, varkens en runderen. De fabriek is gevestigd in Płosnica, zo’n 160 kilometer ten noorden van Warschau. Het bedrijf kan jaarlijks ongeveer 50.000 ton mengvoer produceren.

Paszmark is opgericht in 1995. Het familiebedrijf heeft 29 medewerkers die na de overname door Agrifirm werkzaam zullen blijven bij het bedrijf. Volgens Agrifirm is Paszmark strategisch gelegen in het hart van een zeer dierdichte regio. Slechts één regio in Polen zou een nog grotere varkens- en pluimveehouderij hebben.

Meer landelijke dekking

Agrifirm is al in Polen actief en krijgt door de overname ook een meer landelijke dekking. De andere mengvoerfabrieken staan in Szamotuły, Margonin en Topola. Agrifirm zegt door de overname een uitstekende uitgangspositie te krijgen voor vergroting van het marktaandeel. Agrifirm wil op al zijn thuismarkten een van de grootste spelers zijn.

“Met deze overname kunnen we onze strategie verder uitvoeren in een nieuwe Poolse regio, in een voor ons bekende en belangrijke markt”, aldus Ton Loman, CEO van Agrifirm.

Een van de grootste producenten van varkens- en pluimveevlees

Het bedrijf ziet in Nederland geen grote groeikansen meer en zet daarom in op groei van de buitenlandse activiteiten in onder meer Duitsland, Polen en Hongarije.

Polen behoort tot de grootste producenten van varkensvlees en pluimveevlees in Europa. Omdat de prijs van grond en arbeid in Polen een stuk lager ligt dan in West-Europa, groeit de veehouderij er nog altijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.