Home

Nieuws

Achmea: schade door noodweer ongekend

Bij Achmea verzekerde particulieren en boeren hebben in totaal €260 miljoen schade geleden door het noodweer van de afgelopen weken. Achmea heeft een deel herverzekerd, waardoor netto een schadelast rest van circa €140 miljoen.

Het bedrijf zegt dat effecten van klimaatverandering maken dat premieverhogingen onvermijdelijk zijn. De hoogte van de premieverhogingen wordt later bepaald. "Onder meer preventie kan helpen de schadelast minder sterk te laten toenemen. Onze merken nemen hierin een voortrekkersrol", zegt Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea. In de landbouw is dat met name Interpolis.

Met betrekking tot de recente regen- en hagelbuien zegt Van Duin: "De recente uitzonderlijk zware regenval en extreme hagelbuien veroorzaakten veel wateroverlast en schades bij onze verzekerden. Nog los gezien van de materiële schade, heeft dit ook geleid tot veel persoonlijk leed."

Boerenbedrijf snel weer laten draaien

Boeren en tuinders met schade aan hun bedrijven zijn volgens Achmea waar mogelijk samen met Rabobank geholpen, zodat het getroffen boerenbedrijf weer zo snel mogelijk door kan. Hoe het beleid er in de praktijk uit zag, wil de maatschappij niet zeggen. Meer schade door een veranderend klimaat was ingecalculeerd, aldus Van Duin.

Weerschade en hogere zorguitgaven zorgen voor verlies Achmea

Voor verzekeringsmaatschappij Achmea is de impact groter dan van andere calamiteiten in de afgelopen decennia, zoals storm Kyrill in 2007. De schades maken in combinatie met hoger dan verwachte zorguitgaven dat het bedrijf over de eerste 6 maanden waarschijnlijk verlies draait.

De halfjaarresultaten worden op 11 augustus 2016 gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.