Home

Nieuws 2 reacties

'2016 kan natste jaar ooit worden'

De eerste helft van dit jaar was relatief warm en vooral erg nat.

In De Bilt viel 530 millimeter neerslag, normaal is dat zo'n 360 millimeter. Alleen in 1998 waren de eerste 6 maanden natter, meldt Weeronline vrijdag. 2016 kan volgens het weerbureau heel goed uitgroeien tot natste jaar ooit gemeten.

Plensbuien

Was het in het midden van het land -De Bilt- flink nat, in het zuiden en westen is het tot nu toe extreem nat. "Het zuiden heeft zelfs een recordnatte eerste helft gehad. Dat komt vooral door de zware plensbuien die we hebben gehad aan de start van de zomer", aldus een woordvoerder. In Maastricht viel 549 millimeter, sinds 1906 is er nog nooit zoveel regen gevallen. Op 20 juni heeft het in Rotterdam 14,5 uur lang geregend.

Door de extreem zachte winter is het jaar tot nu toe ook warm verlopen. De zon scheen iets vaker dan gemiddeld.

Laatste reacties

  • info36

    In 1998 hadden wij hier totaal meer dan 1500 mm. Niet te hopen dat we daar dit jaar over heen gaan.

  • aardappelboer

    Hier tot nu toe niks aan de hand met zeker geen neerslag overschot.

Of registreer je om te kunnen reageren.