Home

Nieuws 5 reacties

Wateroverlast neemt toe

Met name het Zuidoosten is in de greep van wateroverlast nadat er opnieuw stortbuien zijn geweest.

Waterschap Peel en Maasvallei in Noord-Limburg maakt melding van overstromende beken. Ook worden pompen ingezet om het water sneller af te voeren. In Zuid-Limburg zijn ook beken buiten hun oevers getreden en zijn zandzakken geplaatst ter bescherming van kwetsbare plekken. In de loop van donderdag wordt nog meer regen verwacht.

Centraal Meldpunt Water

De LLTB roept leden met wateroverlast op om een Centraal Meldpunt Water (0800-0341) te bellen. Over de omvang van de schade in de landbouw is nog niks bekend. Wel duiken her en der op sociale media beelden op van ondergelopen boerenerven, percelen en zelfs een melkkelder.

Akkerbouwer en varkenshouder Twan vd Heijen uit Soerendonk (N.-B.) maakte een foto van de wateroverlast in zijn omgeving.
Foto: Twan vd Heijden

Code geel in Oosten

Ook vandaag geldt code geel voor onweersbuien en wateroverlast in het oosten van het land. Het KNMI waarschuwt daarvoor in de middag en avond. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en flinke windstoten.

De waarschuwing geldt in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg. In korte tijd kan er plaatselijk veel regen vallen.

Hoosbuien zorgen de afgelopen dagen al voor veel overlast in het oosten en zuiden. Ook in Duitsland en België zijn er grote problemen.

Laatste reacties

 • gertke

  gelukkig zijn de beken niet gemaaid en staan de stuwtjes nog hoog.Goed bezig peel en maasvallei!

 • glaasje

  Ze doen steeds van extreem weer, maar ik denk dat het meer komt van al die VELE irritante hoge DREMPELS in de steden en woonwijken. Het water wil hierdoor heel slecht weg. Of er is maar 1 klein afvoer putje, en die kan dat niet aan. En Nederland wil een hoge waterstand overal. Het moet hier weer een natte moeras bende worden. Laten ze hier maar eens aan denken. Vroeger hadden we ook wel erge onweers buien, Sinds die natuur- milieu clubjes bestaan hebben we in nederland water overlast en elk jaar extreem weer.

 • alco1

  En ik ben aan het hooi schudden.

 • veldzicht

  Je hebt altijd van die zonderlingen die tijdens een hoosbui hooi aan het schudden. zijn .

 • xw

  da's best slim, want dan kan de andere kant ook nat worden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.