Home

Nieuws

Voorzitter Boerennatuur.nl in federatieraad LTO

Alex Datema, voorzitter van Boerennatuur.nl, wordt lid van de federatieraad van LTO Nederland. Hij wordt dossierhouder agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Daarmee is hij in Den Haag en Brussel behalve voor Boerennatuur.nl ook namens LTO bestuurder voor agrarisch natuurbeheer. Dat melden beide organisaties in een gezamenlijk verklaring.

Visie agrarisch natuurbeheer op een lijn

Eind vorig jaar besloten beide organisaties om meer samen te werken. Het aanschuiven van Datema in de Federatieraad is daarvan een gevolg. LTO en Boerennatuur.nl hebben vastgesteld dat hun visie en inzet voor agrarisch natuurbeheer grotendeel op een lijn zit. Volgens LTO bestuurder Annette van Velde en Alex Datema is het dan logisch om samen te werken. "We kunnen onze middelen en mensen dan efficiënt inzetten", aldus de bestuurders. Vanuit LTO neemt nog een bestuurder zitting in het bestuur van Boerennatuur.nl, maar wie dat wordt is nog niet bekend.

Volgens Datema helpt het beide organisaties om gezamenlijk discussie te voeren en  te komen tot standpunten en oplossingen: "Ik ben ervan overtuigd dat dit meer in het belang is van ondernemers met agrarische natuurbeheer dan wanneer wij afzonderlijk zouden optrekken". Ook in de provincies werken collectieven van agrarische natuurvereniging en LTO samen. Zij maken afspraken over de vertegenwoordiging , de belangenbehartiging en communicatie richting de provincies en andere belanghebbenden.

Meer samenwerking

Ook in de werkorganisatie komt er meer samenwerking. De directeur van Boerennatuur.nl gaat deelnemen aan het LTO omgevingsteam. Medewerkers van regionale LTO teams gaan overleggen met de provinciale secretarissen van Boerennatuur.nl.

Boerennatuur.nl is een zelfstandige landelijke organisatie van Collectieven van agrarische natuurverenigingen met een eigen bestuur en werkorganisatie. De organisatie ondersteunt collectieven  in een professionele aanpak van agrarisch natuurbeheer.

Foto

  • Alex Datema<br /><em>Foto: Jan Willem van Vliet</em>

    Alex Datema
    Foto: Jan Willem van Vliet

Of registreer je om te kunnen reageren.