Home

Nieuws

Van Dam: weer mestexport naar Nedersaksen

Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, gaat er vanuit dat de Duitse deelstaat Nedersaksen zal stoppen met het tegenhouden van dierlijke mest vanuit Nederland.

Dat heeft de staatssecretaris gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer, na vragen van ChristenUnie en CDA.
Tussen Duitsland en Nederland was er verschil van inzicht over de bewerkte dierlijke mest. Volgens Nederland is mest een dierlijk bijproduct, terwijl Nedersaksen vond dat het om een afvalstof ging, waardoor de import mag worden tegengehouden.

Europese Commissie: export is toegestaan

De Europese Commissie heeft uitleg gegeven dat dierlijke mest onder de regeling van dierlijke bijproducten valt, waardoor export vanuit Nederland naar Duitsland is toegestaan. "Dit is ook aan Nedersaksen gemeld. Ik ga er vanuit dat de deelstaat daar ook naar zal handelen. Als dat niet zo is, gaan we in gesprek", zegt Van Dam.

Of registreer je om te kunnen reageren.