Home

Nieuws

Van Dam: vooralsnog geen extra maatregel glyfosaat

Staatssecretaris Martijn van Dam is niet van plan nu extra maatregelen te treffen om het gebruik van glyfosaat te beperken.

Dat zei hij naar aanleiding van moties van Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) om de toelating van glyfosaat verder te beperken.

Grashoff vindt dat Nederland gehoor moet geven aan de opmerking van Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis (Gezondheid en Voedselveiligheid) dat lidstaten zelf extra beperkende maatregelen kunnen opleggen aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen die wel een Europese toelating hebben.

Maandag beslist het Scopaff (permanent comité voor planten, dieren, voeding en veevoer) over de verlenging van de toelating van glyfosaat. De Europese Commissie heeft voorgesteld de werkzame stof voor een periode van 12 tot 18 maanden toe te laten.

Of registreer je om te kunnen reageren.