Staatssecretaris Van Dam: "Vaststellen beheerplan is complex en vergt veel betrokkenheid van burgers, bedrijven en bestuurders."</p> <p><em>Foto: Roel Dijkstra</em> AlgemeenNieuws

Van Dam: invullen beheerplan Natura 2000-gebied is complex

Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, heeft het beheerplan voor het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen aanvaard.

Dat zei hij tijdens een debat in de Tweede Kamer over de verantwoordingsstukken van het ministerie van Economische Zaken.

PvdA-Kamerlid Henk Leenders vroeg uitleg over de invulling van de Natura 2000-gebieden, omdat het veel langzamer gaat dan gepland.

Nog maar weinig beheerplannen vastgesteld

Doelstelling was dat er 160 gebieden zouden worden aangewezen, maar hier is de teller op 154 blijven steken. Daarnaast zijn er nog nauwelijks beheerplannen voor de gebieden vastgesteld. “Het klopt dat 34 van de 40 beheerplannen nog moeten worden vastgesteld. Het is complex om dit te doen en het vraagt veel betrokkenheid van burgers, bedrijven en bestuurders”, zegt Van Dam. Hij verwacht dat de beheerplannen dit jaar nog worden vastgesteld.

Beheer
WP Admin