Home

Nieuws 8 reacties

PvdD bepleit extra voedselbelasting

Partij voor de Dieren ziet nieuwe argumenten voor de invoering van nieuwe belastingvormen om milieuschade, kosten van dierziekten, waterschaarste en biodiversiteitsverlies door te berekenen in de prijs van etenswaar.

Naar aanleiding van het rapport van het International Research Panel over voedselsystemen en natuurlijke hulpbronnen stelt fractievoorzitter Marianne Thieme vragen aan staatssecretarissen Martijn van Dam (Economische Zaken) en Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu). Thieme vraagt de bewindslieden op korte termijn met voorstellen te komen voor dergelijke heffingen.

Fossiele brandstoffen weren bij voedselproductie

Bovendien moet een eind gemaakt worden aan het direct en indirect ondersteunen van productie met behulp van fossiele brandstoffen, vindt de PvdD. Het gebruik van fossiele grondstoffen bij de productie van voedsel moet worden ontmoedigd.

Laatste reacties

 • koeboertje

  Hoe wil wakker dier blijven eten? ook plantaardige producten worden met behulp van fossiele brandstoffen gemaakt en geoogst .

 • vandenbrand

  met het paard weer aan de gang. eigenlijk niet, gewoon net als vroeger ( 3000 jaar geleden) de mens weer voor de ploeg. dat is diervriendelijker

 • Zuperboer

  #vandenbrand; de PvdD kan nog wel een paar raspaardjes leveren......

 • DJ-D

  Als daarvan de markerwaard word ingepolderd en de werklozen uit het westen mogen dat met de hand doen en ook het voedsel verbouwen dan vind ik dat een prima idee.

 • a van Gerwen

  De gekken die op dit soort parijen stemmen, hebben geen idee wat voor stem ze uitbrengen of je moet terug verlangen naar de middeleeuwen om met paard en wagen naar je werk te gaan om daar weer ouderwets zwaar lichamelijk werk uit te voeren (de boeren moeten dit immers ook van jou) waarna je met je 40 e onder de grond verdwijnt na de zoveelste voedselcrisis.


 • a van Gerwen

  waar moeten de planten van groeien als er geen kunstmest gebruikt mag worden en dierlijke mest niet voorhanden is als de laatste koe of varken onder druk van Thieme het land verlaten heeft? Dan heb ik het nog niet eens over het zaaien verzorgen en oogsten van de gewassen. Of komt mevr Thieme dit in hoogst eigen persoon doen.

 • John*

  Thieme promoot hierbij de varkenssector, alles opruimen wat de mens laat liggen met behulp van energieneutrale stallen met 0,0 uitstoot dankzij de luchtwassers en van de mest groeien weer aardappels en andere voedzame gewassen.

  Dankjewel mevr. thieme. t verstand komt met de jaren blijkt wel weer.

 • farmerbn

  PvdA zal de PvdD geen succes gunnen (binnenkort verkiezingen) dus het is aandacht trekken van Thieme. Zelfs op boerderij is ze weer present en reageren we er weer op. Om ze lekker op der bek te laten gaan, moeten we haar nog even meer onzin doen laten verkopen. Dus vragen wat ze ermee bedoelt en wat ze denkt wat de oplossing is. Voor ze het weet zit ze dom te lullen en gaat ze af als een gieter.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.