Home

Nieuws

Online voedingsmarkt Deterra wint prijs

Online voedingswinkel Deterra heeft de Agrofoodpluim ontvangen. Het betreft een aanmoedigingsprijs van de provincie Noord-Brabant, die hiermee haar waardering wil uitspreken voor innovatie en verduurzaming binnen de agri- en foodsector.

Deterra is een marktplaats waarbij lokale producenten hun producten aanbieden. De boer of tuinder bepaalt zelf assortiment en prijs en krijgt voor de consument een gezicht. Doel is zonder tussenkomst van de supermarkt verse en gezonde voeding bij consumenten te krijgen, waarbij de boer een betere prijs krijgt.

Oprichter Frans Broeders startte Deterra uit onvrede over het bestaande voedselsysteem, dat volgens hem 'niet klopte'. "De boer is niet goed af qua inkomsten en de consument krijgt niet de kwaliteit waar hij recht op heeft. Brabant wil in 2020 tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agri- en foodregio's van Europa behoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.