Home

Nieuws 6 reacties

NVWA zoekt met spoed 60 dierenartsen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil zo snel mogelijk 60 toezichthoudende dierenartsen aanstellen. Sinds kort plaatst de NVWA daartoe advertenties met als kop: 'Draag jij bij aan het welzijn van dieren?'

Volgens de toezichthouder is dat grote aantal extra dierenartsen noodzakelijk omdat de intensiteit van het toezicht toeneemt onder meer door strengere Europese wetgeving. Volgens een NVWA-woordvoerder wil de toezichthouder door het aantrekken van extra mensen de controlemogelijkheden vergroten. "We zouden graag meer willen doen dan we op dit moment kunnen."

Natuurlijk verloop NVWA-dierenartsen

In eerste instantie gaat het om vacatures voor 25 fte’s die de autoriteit op korte termijn ingevuld wil hebben. Het genoemde aantal van 60 werkplekken heeft volgens de woordvoerder te maken met het verwachte personeelsverloop onder dierenartsen in de komende jaren. Een verloop dat volgens de NVWA-woordvoerder niets te maken heeft met de werkomstandigheden bij de toezichthouder. "Dit verloop in de komende jaren heeft te maken met de huidige leeftijdsopbouw van onze dierenartsmedewerkers, dus natuurlijk verloop."
Of de advertentie al veel reacties heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Geïnteresseerde dierenartsen kunnen tot 1 september van dit jaar reageren. De functies staan open voor dierenartsen die zich 32 tot 36 uur willen inzetten voor de NVWA.

Lees ook: NVWA: 'Verbeterd toezicht werpt eerste vruchten af'

Laatste reacties

 • mtseshuis

  Laten ze de grappenmakers op de boer maar omscholen, die controles lijken nergens op...

 • deB.


  och och, droevig!!

 • new kids

  "Om aan Europese wetgeving te voldoen". Europa verraad zijn inwoners door niet Europeanen met open armen te ontvangen en haar grondgebied te laten overstromen door hele volksstammen.
  Je begint die Engelsen steeds beter te begrijpen, die gaan voor hun principes.
  Dat doen NVWA-ers ook, maar dan verkeerde principes namelijk medelanders voor kleine vergrijpen ook als criminelen te behandelen.
  Weet u wat crimineel is NVWA: Dieren laten lijden terwijl we daarvoor antibiotica hebben uitgevonden. Maar in de polonaise meelopen van idealisten is veel makkelijker om je zakken te vullen.

 • DJM

  Welke pipo zou dit "werk" willen doen

 • new kids

  pieeeeeeeeeeeeeeeeep

 • Snel

  door strenger te controleren graven de NVWA ers hun eigen graf, vele boeren zullen stoppen met als gevolg dat er ook weer NVWA ers uit moeten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.