NVWA zoekt met spoed 60 dierenartsen - Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

NVWA zoekt met spoed 60 dierenartsen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wil zo snel mogelijk 60 toezichthoudende dierenartsen aanstellen. Sinds kort plaatst de NVWA daartoe advertenties met als kop: ‘Draag jij bij aan het welzijn van dieren?’

Volgens de toezichthouder is dat grote aantal extra dierenartsen noodzakelijk omdat de intensiteit van het toezicht toeneemt onder meer door strengere Europese wetgeving. Volgens een NVWA-woordvoerder wil de toezichthouder door het aantrekken van extra mensen de controlemogelijkheden vergroten. “We zouden graag meer willen doen dan we op dit moment kunnen.”

Natuurlijk verloop NVWA-dierenartsen

In eerste instantie gaat het om vacatures voor 25 fte’s die de autoriteit op korte termijn ingevuld wil hebben. Het genoemde aantal van 60 werkplekken heeft volgens de woordvoerder te maken met het verwachte personeelsverloop onder dierenartsen in de komende jaren. Een verloop dat volgens de NVWA-woordvoerder niets te maken heeft met de werkomstandigheden bij de toezichthouder. “Dit verloop in de komende jaren heeft te maken met de huidige leeftijdsopbouw van onze dierenartsmedewerkers, dus natuurlijk verloop.”

Of de advertentie al veel reacties heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Geïnteresseerde dierenartsen kunnen tot 1 september van dit jaar reageren. De functies staan open voor dierenartsen die zich 32 tot 36 uur willen inzetten voor de NVWA.

Lees ook: NVWA: ‘Verbeterd toezicht werpt eerste vruchten af’

Beheer
WP Admin