Home

Nieuws

Merkel wil vrijhandel met Rusland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil op termijn diepere economische samenwerking met Rusland.

Stap voor stap moet een vrijhandelszone ontstaan "van Lissabon tot Vladivostok", aldus Merkel tijdens een top van haar politieke partij, de christendemocratische CDU. De opmerking is opmerkelijk, omdat tussen de EU en Rusland een nieuwe Koude Oorlog is ontstaan.

Merkel zei daar tevens sancties tegen Rusland direct op te heffen als Rusland zich aantoonbaar houdt aan de Minsk-akkoorden over een wapenstilstand in Oost-Oekraïne. Rusland moet dan wel haar troepen uit Oost-Oekraïne terugtrekken, zodat het Oekraïense leger de controle over haar oostgrens weer terugwint.

Rusland kondigde eerder aan sancties op voedsel uit onder meer de EU en VS op te heffen, zodra de EU haar sancties tegen Rusland intrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.