Home

Nieuws 3 reacties

LTO teleurgesteld dat EU sancties Rusland verlengt

LTO Nederland is 'zeer teleurgesteld' dat de EU vrijwel zeker sancties tegen Rusland verlengt.

LTO Nederland is 'zeer teleurgesteld' dat de EU vrijwel zeker sancties tegen Rusland verlengt. "Het is buitengewoon spijtig dat niet meer creativiteit aan de dag wordt gelegd om het gesprek aan te gaan", aldus voorzitter Albert Jan Maat. "Dat laatste is hard nodig om weer tot normale verhoudingen te komen".

De sancties van de EU tegen Rusland worden in principe met een halfjaar verlengd. Eerder verlengde Rusland al haar sancties tegen Europese landbouwproducten tot eind 2017. De Russen hebben wel gezegd hun sancties in te trekken zodra de EU haar sancties intrekt. De EU hanteert sancties tegen Rusland omdat dit land de Krim, een autonome regio van Oekraïne, annexeerde en separatisten in Oost-Oekraïne steunt.

Albert Jan Maat mist ambitie om er met Rusland uit te komen

Maat mist de ambitie en bereidheid om bruggen te slaan en een ultieme poging om er uit te komen: "Politiek moet ook de wil worden getoond om duidelijk te maken dát je eruit wilt komen. Wij hebben begrip voor de complexe situatie, maar spreken de politiek ook aan op hun verantwoordelijkheid om tot werkbare verhoudingen over en weer te komen."

'De rekening komt terecht bij Nederlandse agrosector'

De Nederlandse land- en tuinbouw is sterk exportgericht en wordt onevenredig hard getroffen door het Europese, vindt Maat: ,,De rekening van een politieke kwestie wordt in belangrijke mate afgewenteld op onze sector."

Laatste reacties

 • zon

  Als je voor de handelsdeal tussen Europa en de oekraine bent, dan ben je automatisch een tegenstander van rusland.
  Als Maat nou tegen de deal was dan heeft hij recht van praten.
  Je kunt hem niet meer serieus nemen.

 • DJ-D

  Artikel klopt niet. Toen de mh 17 neerstorte. Toen moest er geboycot worden en Maat stemde er heel makkelijk mee in. Hij had toen van te voren schade vergoeding moeten eisen! Tuurlijk Rusland boycot maar uit reactie omdat Europa Rusland boycotte.

 • xw

  ja mensen, politiek en handel zijn 2 verschillende zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.