Home

Nieuws 1 reactie

Kamp wijst kritiek scheve lobbyverhoudingen af

De Partij voor de Dieren klaagt erover dat het ministerie van EZ meer overlegt met LTO dan met de dieren- en milieubeweging. Minister van Economische Zaken Henk Kamp wijst de klacht af.

De staatssecretaris van Economische Zaken streeft naar een goede balans in de partijen met wie hij gesprekken voert. Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in reactie op kritiek van de Partij voor de Dieren over de contacten die het ministerie heeft met landbouworganisaties en natuur-, dieren- en milieuorganisaties. PvdD vindt dat de verhoudingen scheef zijn, omdat blijkt dat LTO veel vaker aan tafel bij de staatssecretaris zit dan natuur- en milieuorganisaties.

De Partij voor de Dieren klaagt dat het ministerie van EZ veel vaker aan tafel zit met LTO dan met dieren- en milieuorganisaties. Minister Kamp (EZ) wijst die kritiek van de hand. Foto: Roel Dijkstra
De Partij voor de Dieren klaagt dat het ministerie van EZ veel vaker aan tafel zit met LTO dan met dieren- en milieuorganisaties. Minister Kamp (EZ) wijst die kritiek van de hand. Foto: Roel Dijkstra

EZ: LTO vertegenwoordigt meerdere sectoren, dus vaker overleg

"Het is van belang dat diverse partijen worden gehoord om goede afwegingen te maken. Er zijn organisaties, zoals LTO Nederland, die zowel de plantaardige als dierlijke sectoren vertegenwoordigen. Dit verklaart mede dat er met deze organisaties vaker overleg wordt gevoerd dan met organisaties die een specifiek thema of belang vertegenwoordigen, zoals de Dierenbescherming of de Dierencoalitie", schrijft Kamp.

Met organisaties die een specifiek thema of belang vertegenwoordigen, zoals de dierenbeweging, overleg je nu eenmaal minder vaak dan met organisaties als LTO Nederland, die plantaardige en dierlijke sectoren vertegenwoordigen, zo luidt de uitleg van EZ-minister.

Eén reactie

  • DJ-D

    Zolang de arme dieren in de oostvaardersplassen niet worden vertegenwoordigd door geen enkele zogenaamde dier of milieu organisatie, moet je die zogenaamde organisaties boycotten. Tijd dat ze grond terug geven aan de staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.