Home

Nieuws laatste update:1 jul 2016

Jakob Bartelds nieuwe voorzitter LTO Noord

Jakob Bartelds is, zoals verwacht,benoemd als nieuwe voorzitter van LTO Noord.

Volgens Bartelds is er veel te doen in de sectoren en organisatie in een tijd waarin individueler, heftiger en sneller wordt gereageerd en gehandeld. Verantwoordelijkheid nemen en verantwoording afleggen staan volgens Bartelds voorop. “We hebben te maken met diverse randvoorwaarden voor het ondernemen in alle sectoren en ook met dagelijkse problemen en incidenten in de bedrijfsvoering,” zegt de kersverse voorzitter. Hij verwijst daarbij naar de situatie in de varkenssector, de neerslagoverlast in het Zuiden en Brexit.

'Met één verhaal naar buiten treden'

Het naar buiten treden van LTO mag volgens Bartelds ook nog wel wat beter. ”We moeten intern oplossingen zoeken in het belang van de leden. Het is beter om eerst intern een compromis te sluiten en zo met één verhaal naar buiten te treden. We moeten daarbij rationeel blijven, want met emotionele discussies win je nauwelijks. Ook moeten we veel meer de samenwerking tussen de sectoren zoeken.”

Jakob Bartelds neemt vanaf donderdag 30 juni de voorzittershamer over van Annette van Velde. Zij was waarnemend voorzitter sinds het vertrek van Siem Jan Schenk in augustus vorig jaar.

De nieuwe voorzitter van LTO Noord is tevens voorzitter van het Algemeen Bestuur, lid van het Federatiebestuur en de Federatieraad en portefeuillehouder Omgeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.