Home

Nieuws

Internettool geeft inzicht in duurzaamheid bedrijf

CLM heeft samen met de Universiteit van Cambridge een internettool ontwikkeld die de duurzaamheid van een agrarisch bedrijf in beeld brengt.

Het programma, de Cool Farm Alliance, geeft ondernemers en afnemers inzicht in de inzet van een ondernemer voor de biodiversiteit. Voedingsbedrijven kunnen hiermee het duurzaamheidsprogramma uitbreiden en de biodiversteit onder hun leveranciers stimuleren.

Aan de hand van vragen over de bedrijfsvoering wordt de inzet van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid bepaald in de app. Hiermee kan een ondernemer beoordelen hoe goed hij scoort ten opzichte van zijn collega's in binnen- en buitenland. Eerder werd al een tool ontwikkeld voor de carbon footprint (CO2-belasting) en later dit jaar zal ook het waterverbruik in beeld worden gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.