Home

Nieuws

GMP+ ziet sterke stijging voervervuiling

Vorig jaar zijn volgens veevoercertificeerder GMP+ dubbel zoveel problemen gebleken met veevoer dan in 2014. GMP+ registreerde over 2015 in totaal 147 meldingen, tegen 73 in 2014.

Dit blijkt uit een bericht over het Early Warning systeem. Het aantal problemen met voer steeg met ruim 60%, van 60 naar 98 gevallen. In bijna de helft van deze gevallen ging het om overschrijdingen van de norm voor pesticiden. Daarna volgden microbiologische vervuilingen, dioxines en PCB's, zware metalen en verboden stoffen.

Opvallend is dat van ruim een derde van alle vervuilingen de bron niet werd of kon worden achterhaald. In 20% van de gevallen faalde het controlesysteem. Menselijke fouten veroorzaken nog geen 10% van de problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.