Home

Nieuws

Franse boeren weer in actie

De Franse boerenbond FNSEA organiseert woensdag een 'mobilisatiedag' om de politiek nog eens te wijzen op de crisis in vele takken van de landbouw. De bond wil de politici, ook op Europees niveau, duidelijk maken 'waar onze prioriteiten liggen'.

"Bij de crisis die maar voortduurt krijgen we nu ook nog klimatologische problemen die de hele bevolking, maar vooral ook de boeren, raken", aldus de FNSEA, met een verwijzing naar de recente overstromingen. Om dat nog eens onder de aandacht te brengen, heeft de bond de boeren en tuinders opgeroepen overal in het land in actie te komen. Wel dringt de FNSEA daarbij aan op 'actievormen die het leven van de andere burgers niet verstoren'.

De prioriteiten voor de bond zijn meer steun voor boeren in nood, vooral via de noodcentra die in veel regio's zijn opgericht, onderhandelingen om de toenemende milieudruk in te dammen, beter beheer en betere uitvoering van het Europees landbouwbeleid en het tot stand brengen van mechanismen die de boer een betere prijs voor zijn producten garanderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.